Az épület szerkezetei:

Alapozás: 60 cm vastag vízzáró vasbeton lemezalap

Felmenő teherhordó szerkezet:  Monolit vasbeton pillérváz szerkezet. Merevítőfalak 30 cm monolit vasbeton.

Födémszerkezet: Monolit vasbeton födém (23-25cm) lépéshanggátló szigeteléssel.  Erkélyek változó vastagságú monolit vasbetonlemez konzolos kialakítással.

Falazatok:          

-       vázkitöltő falazat: Porotherm 30 falazóblokk hőszigetelő alapvakolattal

-       lakás elválasztó falak 30 -as hanggátló falazóblokk

-       válaszfalak: 10 cm-es válaszfallap tégla

Tetőszerkezet és héjalás : Hagyományos fa fedélszerkezet kerámia cserépfedéssel, kettős kiszellőztetett légréteggel, megfelelő szigeteléssel.

Víz elleni szigetelések: Függőleges síkban vízzáró vasbeton fallal és vízszintes síkban vízzáró vasbeton lemezalappal, a függőleges síkban drénlemez és kavicságy elhelyezésével.

Hőszigetelés:A homlokzat burkolat 10 cm vastag hőszigetelő rendszer színvakolattal. 

Nyílászárók:

-   Homlokzati nyílászárók: műanyag ablakok, fehér műanyag bukó-nyíló kivitel, tervrajzban meghatározott méretek szerint, erkélyajtó bukó-nyíló kivitelben, 7 kamrás K=0,7 w/m2, (3 rétegű üvegezéssel) tervek szerinti kivitelben.

-       Lakásbejárati ajtók: Biztonsági, az előírásoknak megfelelő lakásbejárati ajtó optikai kitekintővel, az Európai Unióban  elfogadott bizonylattal rendelkezik.

Épületgépészet: A lakások fűtés hőjét központi, időjárásfüggő szabályozású, kondenzációs kazánok biztosítják.

A kialakításra kerülő lakások használati melegvízellátása központi indirekt fűtésű HMV bojlerrel történik, mely a földszinti gépészeti helyiségbe kerül felszerelésre. A konyhák és a fürdőszobák HMV ellátása is innen történik.

A víztakarékosság és a komfortosság növelése miatt recirkulációs hálózat is kiépítésre kerül.

A HMV bojler kettős csőkígyó kialakítású, ami lehetővé teszi a tetőre felszerelendő napkollektorok fűtés rásegítését is.

A hőleadók acéllemez radiátorok, a fürdőszobákban törölköző szárítós radiátorok. A csővezetékek a lakásokon belül 5 rétegű alu. betétes műanyag csövek. A fűtés helyiségenkénti szabályozását a radiátorokon lévő termosztatikus radiátorszelepek biztosítják. A fűtési rendszert a földszinten lévő gáztüzelésű központi kondenzációs turbós kazánok szolgálják ki.
A vezetékek szabadon vagy falban kerülnek elhelyezésre, a vezetékeket polifoam csőhéj szigeteléssel kerülnek kialakításra.
Minden lakáshoz külön hőmennyiségmérő és hideg, meleg vízóra tartozik. A vízmelegítéshez szükséges fűtési energiát a kazánok biztosítják.

Általános épületvillamosság: A lakásokban elhelyezett elektromos szerelvények (kapcsolók, dugaljak) Legrand típusúak. Minden szobában található 1 db TV és internet csatlakozás. A lakásokban a telefon és TV antenna CAT-6 csillagpontos kiépítésben készül el. A lakások előterében kaputelefon kerül kialakításra. A lakásokban 1*32 A teljesítmény kerül kialakításra. A lakószintek közösségi terei mozgásérzékelőkkel vagy időkapcsolókkal vezérelt energiatakarékos világítással kerülnek kialakításra. A kiürítési útvonalakon (lépcsőház és garázs) biztonsági és irányfény világítás létesül készenléti lámpatestekkel.

Lift: Az épületben 1 db 630 kb./ 8 személy teherbírású KONE EcoSpace típusú személyfelvonó kerül kialakításra, mely mikroprocesszoros le-felgyűjtő vezérléssel, vészcsengővel, vészvilágítással, digitális kijelzésű vezérlőpanellel, GSM alapú, szünetmentes tápegységgel ellátott vészjelzéssel.

  A lakások felszereltsége:

Burkolatok:

·         Hidegburkolat A fürdőszobában és a WC-ben, a padlón 30x30 cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon 2 m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra .A burkolatok több színben is választhatóak. Az erkélyek egységes kültéri fagyálló gres lappal, a teraszok egységes, kültéri térburkolattal lesznek burkolva.

·         Melegburkolat – A vevő által több színben is válaszható laminált padló kerül majd lerakásra. 

Beltéri ajtók: Egyszárnyú, fóliázott ajtólapok utólag szerelhető tokkal, a szükséges alumínium szerelvényekkel, pántalsókkal és pántfogadókkal, falnyílásba beszerelve, az eladó által bemutatott színből választva kerülnek majd beépítésre.

Festés: Diszperziós festéssel két rétegben, fehér színben, színes festés felár ellenében lehetséges.

Konyha felszereltsége: Víz – csatorna,  páraelszívó csatlakozás kerül kiépítésre. Mosogatógéphez szükséges csatlakozás kerül kiépítésre. A konyában csak elektromos tűzhely kialakítása lehetséges. A konyhabútort és a gépeket az ár nem tartalmazza.

WC felszereltsége: A WC-ben kézmosó egykaros keverő csapteleppel, műanyag bűzelzáró szifonnal és falba épített Geberit tartállyal kerül kialakításra.

A Wc-ben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg.

Fürdőszoba felszereltsége: A mosdó egykaros keverő csapteleppel műanyag bűzelzáró szifonnal rendelkezik. A fürdőkád fehér akril kád, kádtöltő csapteleppel, zuhany szettel, kerül elhelyezésre. A fürdőben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg. Mosógép csatlakozás kialakításra kerül.

Tároló: A tárolók önállóan kapcsolható világítással rendelkeznek, oldalfalai falazottak, ajtaja acél rácsos, zárható. A tárolók aljzata gress lappal burkolt.

Gépkocsi beálló: A gépkocsi beállók az utcafrontról, az épület bal oldalán levezető rámpán közelíthetők meg. A parkoló szint közös felhasználású területe elektromos működtetésű garázskapuval lesz felszerelve. A gépkocsi tároló gyalogos forgalmát 1 db lépcsőház, illetve 1 db felvonó teszi lehetővé.

Belső alaprajzi  kialakítás módosítása felár ellenében :

-   A vevő kérésére és költségviselése mellett belsőépítészeti konzultáción kérheti a lakásbelső alaprajzi kialakításának és felszereltségének ( elektromos és gépész) módosítását július 31-ig, előre egyeztetett módon, az eladó jóváhagyásával.
-   A módosítások nem érinthetik az épület külső megjelenését és szerkezetét, nem ronthatják annak minőségét, nem érinthetik az épületre és a lakásokra vonatkozó műszaki specifikációkat és szabványokat, nem hozhatnak hátrányos helyzetbe sem más tulajdonosokat, sem harmadik feleket, továbbá semmilyen tekintetben nem változtathatják meg a projekt ütemezését.
-    Módosításokra csak az eladó hozzájárulása alapján kerülhet sor, mely az eladó belátása szerint megtagadható. A vevő köteles e módosításoknak a vállalkozási szerződésben meghatározandó mértékű költségét, továbbá konzultációs, tervezési díjat előzetesen kifizetni. A felszámolt díj a módosítások számától függően ismételhető.
-    Amennyiben a Vevő igényli, úgy az elfogadott belsőépítészeti tervek alapján az Eladó által megjelölt kivitelező/vállalkozó a kivitelezésre vonatkozó árajánlatot ad, amelyben a kivitelezés feltételei, költsége, határideje és egyéb szerződéses feltételek részletezésre kerülnek.
-   Az árajánlat vevő általi elfogadása esetén a felek a módosítások díjáról és feltételeiről vállalkozási szerződést kötnek, amelynek alapján: a kivitelezés költségét a vételár felett külön előre meg kell fizetni.
-    A kivitelezési munkák költségén túlmenően a vevő köteles előre megfizetni a kiviteli terv módosításának díját.

Általános feltételek

- Amennyiben a Vevő a kivitelezési munkálatokat nem az Eladó által megjelölt kivitelező/vállalkozó céggel kívánja elvégeztetni, úgy a kivitelezési munkálatokat az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzése és a Lakás birtokbaadása után lehet elkezdeni.
- Az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzését megelőzően minden szükséges munkát az eladó által kinevezett/jóváhagyott kivitelezőnek kell elvégeznie.